Argentin édességek és ropogtatnivalók Matézáshoz

Nézet:
Sorrend:
ÚJ
Raktárkészlet:
3 db
Az argentínok legfinomabb, legtipikusabb alapanyaga, az édes folyékony arany, a Dulce de Leche. Nincs ennél fontosabb összetevő, ha édességekről van szó. Mindennel és mindenhez kanalazzák.
A legfinomabb süteményük az Alfajor fő alapanyaga.
Bármire rákenik és nagyon nehezen tudnak leállni vele.
Lényegében a sűrített tejet karamellizálják.
Összetevők: Tej, tejpor, cukor, glükóz szirup, savanyúságot szabályozó anyag (INS 500i), tartósítószer (kálium-szorbát), ízesítők (vaní...
4 500 Ft
db
Raktárkészlet:
9 db
Argentina leghíresebb édessége az Alfajor (ejtsd: álfáhor). A süti közepén "Dulce de Leche" vagyis a dél-amerikai kontinens legfinomabb kréme az "Argentin Tejkaramella". Ez a legelterjedett édesség, mind a gyerekek és felnőttek körében.
Erősen függőséget tud okozni!
Nagyon komplex íze van. Puhább és krémesebb. Pont jó a Dulce de Leche és csoki arány. Szépen érződik a kakaó. Nem túl száraz és nem túl "nedves".
Édességérzet: 10/8,1
Mennyire jött be nekem? 100/8...
900 Ft
db
Raktárkészlet:
5 db
Brutál édes, túl édes... nem az én világom.
Egy kis történelem: A Mantecol Nugát az egyik legtipikusabb és legklasszikusabb desszert Argentínában.
Általában ünnepnapokon fogyasztják, de egész évben megtalálható.
Az eredetileg a 40-es években Georgalos által létrehozott és forgalmazott Mantecolt egy görög bevándorló család alapította,
Miguel Georgalost pedig egy tipikus mediterrán desszertből, a halvából ihlette meg ez az édesség.

Édességérzet: 10/9,8
Mennyire ...
450 Ft
db