Mate Blog

A hűséges gólkirály

Humayer Dávid
Humayer Dávid
2020.04.06 14:46

A hűséges gólkirály

Peti barátom három hónapja egy gödi karácsonyi focikupa ebédszünetében egy old-school hamburgeresnél feltette azt a kérdést, hogy:
-Humi, miért nem csinálsz egy vállalkozást ezekkel a tökökkel?
Vonakodva azt válaszoltam
- Áhh, kizárt... vagyis foggalmam sincs.. nincs időm rá.. ki venne ilyet egyáltalán?

Akkor még felbontotta az egyensúlyomat ez a kérdés, de 3 hónap Matézás után csak mosolygok ezen a párbeszéden..Köszi az egyensúlyvesztést!

Péter szintén a világ legjobb csapatának szurkol, de emelett profi és hűséges focista is. A Budakalászi MSE emlékeim szerint legalább 10-15 éve igazolt és legjobb játékosa, ami nagy szó mivel kevesen tudják, de Kalászon sok tehetséges játékos rúgja a bőrt hétről-hétre (pl. a védelemben). Hatalmas érték a mai sport-világban, hogy egy játékos sok helyre elmehetne, ahol kinyalnák a seggét és több pénzt kaphatna, de ő a gyerekkori csapatánál marad.

Viszont az igazi labdarúgó sikereit Magyarország legkeményebb amatőr kispályás ligájában szerezi, ahol minden évben övé a gólkirályi cím és a legutóbbi 3 bajnokság bajnokcsapatának a Stiff Armynak támadó-vezére. Büszkén mondhatom, hogy 2 éve még a budakalászi VIP páholyból figyeltem játékat, de ma már együtt vonulunk be hétről hétre a bikás parki sátor-arénába, ahol nézünk farkasszemet Magyarország legnagyobb nevű amatőr játékosaival..
Petinek köszönhetem, hogy a csapat megalakulásakor ő ajánlott engem a csapat vezetőjének Krisztiánnak, akinek pedig pont tegnap indult el a Matéval való remélhetőleg Petihez hasonló hűséges kapcsolata..

Utóirat: Nekem máig megdöbbentő, hogy Peti a Budakalászban nem csatár már, hanem szélső védő. Hatalmas pazarlás...