Mate Blog

Maté - avagy a Stiff Army magyar kispályás félamatőr klub sikerének kulcsa?

Humayer Dávid
Humayer Dávid
2020.04.06 12:50

 

Maté - avagy a Stiff Army magyar kispályás félamatőr klub sikerének kulcsa?

Blogom mérföldkőhöz érkezett. Innentől kezdve egy új szenvedélyem fog teret kapni: az "ilex paraguariensis" vagyis a latin amerikai maté (vagy yerba (ejtsd: zserbá) maté).

1. tény erről a csodálatos növényről, hogy extrém módon javítja a sportteljesítményt.

A torna után, mindenkit az foglalkoztatott (de lehet, hogy csak engem), hogy vajon a Somos Krisztián vezette tartalékos Stiff Army behúzta volna a Kovács Tamás által szervezett Újbuda Liga Farsangi Kupát a Maté nélkül?

Erre egyelőre Magyarországon még kevesen tudják a választ.

Két dolog biztos:

A torna alatt egy paraguayi afrodiziákumos matét ittam. Az afordiziákum nem a 90%-os yerba maténak, hanem a 3%-ban hozzáadott Damianának köszönhető. Az, hogy miért kellett pont Damianás matét választani a hétvégi focikupára talán magyarázatra szorul, de szerintem ez most nem annyira érdekli az olvasókat.

Illetve, hogy Bogár Attila, jövőbeni potenciális maté fogyasztó, az első meccs alatt sérülést szenvedett, majd 3 meccset pihent, és végül a torna legnehezebb része előtt kortyolt párat a maté tökből és mindenki csodálkozására az utolsó meccsekre kezdőként pályára lépve a csapat egyik legfontosabb erősítése lett.

+1 info a Damianáról: A JomTom - Nálunk minden természetes szerint a "Damianát" az aztékok idejében impotencia megszüntetéséért és szex stimuláló hatásáért itták. A Damiana Mexikóban nemzeti kincs lett. A damiana hatással van a pszichére, nyugtató tulajdonsága segíti a szexuális kapcsolatot, és kellemes álmot biztosít. Első heti fogyasztása során nagy valószínűséggel erotikus álmok jönnek létre.