Mate Blog

Egészséges a Yerba Mate?

Humayer Dávid
Humayer Dávid
2021.03.10 16:01

Egészséges a Yerba Mate?

Amikor oda jutottam, hogy Yerba Mate kereskedésem lesz, akkor azt a döntést hoztam, hogy a legkevesebbet arról fogok beszélni, hogy milyen egészségügyileg jótékony hatásai vannak a Matenak.
Egyrészt engem nem ez a része érdekel. Jobban szeretek a kultúrájáról, a matézásról, mint jelenségről, az ízekről, a hangulatáról vagy a különféle feldolgozási különbségekről beszélni.
Másrészt nem akartam bizonygatni, hogy "hú de magas az antioxidáns tartalma, hát nem érzed?? És azt sem, hogy szívódik fel benned a B és a C-vitamin?" Azzal sem akartalak motiválni, hogy ha majd Matézol, akkor majd pár hónap alatt szálkás leszel.
Úgyis utána olvastok és akkor lesz információtok, hogy mennyire egészséges Matezni. A neten vannak bulvárosabb cikkek, meg akadémiai kutatások is. Persze tőlem is kérdezhettek, válaszolok a saját tudásom szerint. Most egy olyan Mate rajongótól hallgattam egy adást, aki "nutrionist" azaz táplálkozási szakértő rengeteg dologban ráerősített azzal kapcsolatban, amit én tudtam a Yerba Materól.
Szóval baromira egészséges... ez azért, nagyon nagyon jó hír nekünk. Azonban, ha nem lenne ennyire egészséges, akkor is ennyire tolnám a Mate nagykövetséget!