Hogyan kezdjem a Matézást? (Gyakran Ismételt Kérdések)

Matézási Alapismeretek 11. rész - Beavatás után

Humayer Dávid
Humayer Dávid
2020.06.28 23:31
Matézási Alapismeretek 11. rész - Beavatás után

Matézási Alapismeretek 11. rész - Beavatás után

A képeken a beavatás után pár nappal látható állapotok láthatóak. Az utolsó képre pedig az én fél éve használt bal oldali Tököm mellé egy teljesen szűz Tököt raktam.

A 12-24 órás beavatás után a Maté elkezd elszíneződni, ami normális jelenség, de már elegen vásároltatok tőlem Matét, hogy elmondjam, sokszor ilyenkor friss Materosoknak (Maté tulajdonosoknak) megjelenik egy aggódó gondolat a fejükben ami valahogy így szólhat: „Mit rontottam el? Ez most penész? Ugye nincs baj?”

Ezt az érzést ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor friss szülő elkezd aggódni amikor meghallja, hogy elkezd furcsán tüsszögni az újszülött gyermeke.

Nem elég még, hogy elkezd elszíneződni a Maté, még az illata is megváltozik.

Akik elkezdtek matézni, azok tudják, hogy a beavatást Natúr Yerba Matéval ajánlom, hogy inkább egy füstös, natúr alapillata legyen a Töknek, mint egy fűszeres vagy gyümölcsös. Azonban a natúr beavatás után nagy százalékban a gyümölcsös Yerbákhoz nyúltok, (mivel aki fél a nagyon natúr, keserű ízektől azoknak az ízesített Matékat szoktam ajánlani) ezáltal az ízesített Maté illat próbálja átvenni a Tök felett az uralmat és ez okozhat néhány napig diszharmóniát az orrotokban.

Legyetek türelmesek, helyre áll a rend. Szárítsátok nyugodtan a napon a Tököket, de MINDIG CSAK ÁLLÍTVA, FEJJEL FELFELE (igen.. ordibálok!  )

Ha mindent meg akartok tenni, akkor mindig várjátok meg míg teljesen megszárad a Tökötök. Időjárástól és Tökvastagságtól függ, de kb. 12 óra elég szokott lenni.

Ha ezek ellenére úgy érzitek nagy baj van, akkor elhozhatjátok hozzám a III. kerületbe és megteszek mindent, hogy meggyógyítsam nektek.