Mate Blog

4 tipikus hiba Mate készítéskor

Humayer Dávid
Humayer Dávid
2021.03.18 18:22

4 tipikus hiba Mate készítéskor

Melegebb víz, mint 80°C:

kb. 70 és 80°C között ajánlom. Lesz majd poszt arról is, hogy ezt milyen módszerekkel lehet elérni.

Tele töltik vízzel a tököt:

Egy jéghegyen is rakhattam volna a képre. A lényeg, hogy ne öntsük túl a vizet annál, mint amilyen magas lett a Yerba-hegyünk.

Áztatják a Yerba Matet:

Ne várjunk sokat, ha beletöltjük a meleg vizet a tökbe. Ha sokat várunk nagyon intenzív/keserű lesz az ital.

Lassan isszák a Matet:

Kicsit összefüggésben van az előző ponttal. Ha lassan isszuk, akkor a víz folyamatosan ázik a Tökben és a felöntés végére, már élvezhetetlenül keserű lesz a Mate.